JFinne, Copenhagen
Menu
menu

GoPro og tilbehør beskriv her hvordan det er at arbejde med GoPro. Samtidig smid alt det spændende tilbehør ind under som jeg i fremtiden håber at kunne benytte det.

Jeg havde i lang tid gået med tanken om at købe mig et GoPro og har nok lige som så mange andre været bremset af ikke at være en rigtigt actionman. Dette er jo hvad kameraet oprindeligt er tiltænkt til – folk som beskæftigere sig med at kaste sig ud i skøre stunts og lege, eksempelvis Jackass  drengene og alle Redbulls atleter med fuld fart på! Disse videoer handler i første omgang om at leve i øjeblikket mens det at tænke på hvordan filmen ender med se ud med dens forskellige vinkler og kvalitet kommer i anden række, troede jeg. Dette var mine første tanker omkring købet af et af GoPros fantatiske kameraer, og derfor jeg valgte at gå med deres første rigtige budget model simpelt kaldet GoPro Hero.

(Indsæt billede)

I disse overvejelser blev det dog mere tydeligt for mig i det jeg blev inspireret af at se flere og flere videoer optaget med kameraet at vinklerne skabte en ny dimension til den færdige film. Derfor blev beslutningen om at købe den billige model til 1099 kroner endnu bedre, da jeg på denne måde kunne spare penge og derved have rod til flere mounts. Derfor startede samlingen ud med at indeholde, Handlebar/Seatpost/Pole Mount – idealt til at placere på styret af min mountainbike, samt Roll Bar Mount – som jeg forløbigt har benyttet til at placere mit kamera på sadelpinden, hvilket kan give billeder af tråd i pedalerne.

Tankenerne omkring hvordan mountes skulle bruges blev tænkt meget i mountainbike sammenhæng, da det var her jeg fandt meget inspiration kort tid før købet af kameraet. Samtidig var det også en nylig hobby min far og jeg var gået i gang med efter at have været ude i Harerskoven på MTB tour med Herlev Ishockey Klub.

Efter at have leget rundt med de første købte mounts blev det det tydeligt i den endelige film at der manglede en mere optimal vinkel. Denne vinkel kunne jeg få i form af en Chesty (Chest Harness) som indgår i navnet sidder på brystet og dermed kommer højere op end Roll bar mountet på sadelpinden men længere tilbage end handlebar mountet således at bevægelserne i styret kommer med i billedet.

Udstyr der pt. står på ønskesedlen:

  • GoPoles Scenelapse (Se et klip her) – Casey Neistat har engang fået en DIY udgave, vist nok et hacket IKEA æggeur.

Previous